Terapia florala Bach

Terapia florala Bach
Terapia florala Bach

Terapia florala Bach

Centrul Angel

"Sănătatea depinde de a fi în armonie cu sufletul nostru" - Dr Edward Bach

Terapia florala Bach este o terapie complementara, non invaziva, blanda, fara efecte secundare. Remediile sunt obtinute din plante, mare parte din flori si care actioneaza la nivel psihoemotional.

Această abordare holistică a sănătății și bolii a fost dezvoltată de Dr. Edward Bach în urmă cu mai bine de 70 de ani. Caracteristicile cheie ale sistemului Dr. Bach sunt claritatea și simplitatea. El a simțit o legătură puternica spirituală cu Hahnemann, Hipocrate, Paracelsus și le-a împărtășit punctul de vedere și credința că „nu există boli, ci doar oameni bolnavi”. De asemenea, credea că natura are întotdeauna o soluție la problemele noastre. Fiind dedicat căutării unui mod de tratament mai simplu și mai natural „care nu necesită nimic pentru a fi distrus sau schimbat”, dr. Bach a „descoperit” esențele florale.

A considerat că nicio boală nu se produce întâmplător. El a afirmat că boala trupului în sine nu este altceva decât rezultatul dizarmoniei dintre suflet și minte. Și vindecarea nu înseamnă doar atenuarea durerii fizice. Aceasta terapie vede dincolo de corpul fizic si ne ajuta nu doar pe plan fizic ci si sufletesc, sa fim in echilibru noi cu noi insine, dar si cu cei din jur. Aceste  minunate esente florale sunt menite  sa echilibreze derapajele emotionale, blocajele care se instaleaza in plan mental si de care, de multe ori, nu suntem constienti  si ne pot afecta viata. Pe scurt, putem spune ca terapia florala Bach este o terapie pentu trup, minte si suflet.

Există 38 de remedii individuale și 1 remediu combinat (Remediu de salvare). Toate sunt obtinute din esente florale, cu excepția uneia – apa de izvor.

Respectând principiul metodei lui Bach de „tratare a pacientului, nu a bolii”, pentru fiecare individ se creează o combinație specifică de esențe florale, care vindecă și stabilește o armonie într-un organism uman, echilibrând și armonizând întreaga personalitate, afectând direct sistemul energetic uman.

Când iei o picătură din acel remediu, câmpul tău energetic primește esența florii. Nu există nicio posibilitate de supradozaj, nu au fost înregistrate efecte secundare și nicio discrepanță cu alte metode de tratament. Se pot administra la orice persoana (copii, femei insarcinate, batrani) precum si la flori si animale, aceasta terapie fiind non toxica.

Remediile florale Bach funcționează eficient în situații acute de urgență, stări și emoții neplăcute, emoții adânc înrădăcinate, trăsături de personalitate. De asemenea, remediile sunt utilizate în mod obișnuit pentru următoarele situații sau condiții: anxietate, depresie, frici, sensibilitate față de mediu și oameni, sentimente de pierdere și durere, îndoială, singurătate, furie, critici, lipsă de încredere, tranziții de viață, oboseală.

Contactati-ne!