Iridologie

Iridologia

Centrul Angel

"Ochii sunt oglinda sufletului"

Iridologia este analiza stării generale de sănătate a unei persoane printr-o examinare a culorii, modelelor și structurii irisului (partea colorată a ochiului), sclerei (albul ochiului) și pupilei.

Irisul are o conexiune reflexă cu toate sistemele și organele corpului prin intermediul sistemului nervos central. Poate dezvălui starea generală de sănătate a unei persoane și poate indica niveluri de activitate tisulară, inflamație, toxicitate, puncte forte și puncte slabe.

Iridologia este un instrument eficient de evaluare care vă permite să înțelegeți constituția dumneavoastră individuală, moștenirea genetică și să identificati potențialele stări de boala într-un stadiu incipient, chiar înainte ca testele medicale să le poată diagnostica. Este posibil să se corecteze dezechilibrele și afecțiunile înainte ca acestea să devină cronice. Deși iridologia nu diagnostichează anumite boli, poate identifica cu exactitate zonele și sistemele corpului care au o hipofunctie sau hiperfunctie si poate observa modele constituționale care pot cauza boală dacă alegerile de stil de viață nu sunt cele mai potrivite.

Irisul este cea mai complexă structură externă a anatomiei umane, este singurul țesut cerebral care are contact cu lumea exterioară. Există aproximativ 28 de mii de terminații nervoase în această zonă reflexă, acestea fiind conectate prin impulsuri la fiecare țesut al corpului prin creier, măduva spinării și sistemul nervos. Aceste fibre nervoase reflectă condiții specifice ale țesuturilor și organelor, cu un reflex fiziologic corespunzător manifestat în iris sub formă de modele și variații de culoare.

Beneficiile iridologiei

Evaluare holistică: Iridologia este vazuta ca un instrument de evaluare holistic care oferă perspective asupra sănătății și bunăstării generale a unei persoane si își propune să identifice dezechilibrele sau slăbiciunile de bază ale organismului care pot să nu fie imediat evidente prin alte metode de diagnosticare.

Detecție precoce: Iridologia poate ajuta la detectarea semnelor precoce ale potențialelor probleme de sănătate sau tendințe ale bolii înainte ca acestea să se manifeste pe deplin. Prin identificarea unor semne sau decolorări specifice irisului, se obțin informații despre constituția individului și se constientizeaza riscurile potențiale pentru sănătate.

Abordare personalizată: Analiza irisului poate oferi informații personalizate despre nevoile și sensibilitățile specifice de sănătate ale unui individ. Aceste informații pot fi apoi folosite pentru a modifica stilului de viață, ajusta dieta sau alte intervenții holistice pentru a promova bunăstarea și a preveni potențialele probleme de sănătate.

Non-invazivă și nedureroasă: Iridologia este o procedură neinvazivă și nedureroasă, fără a fi nevoie de teste sau proceduri invazive.

Abordare complementară: Utilizarea iridologiei este o abordare complementară alături de îngrijirea medicală convențională. Este important de reținut, totuși, că nu trebuie utilizata ca un substitut pentru diagnosticul, tratamentul sau sfatul medical.

Contactati-ne!