Terapie cu lumina

Terapia cu lumina

Centrul Angel

Sistemul de terapie cu lumină BIOPTRON este un dispozitiv medical pe bază de terapie cu lumină, patentat în întreaga lume, cu o unitate optică specifică ce emite lumină similară cu acea parte din spectrul electromagnetic produsă în mod natural de soare, însă fără radiațiile UV. Aparatul medical Bioptron are o eficacitate clinică demonstrată în ultimii 20 de ani la nivel mondial, atât în tratarea plăgilor şi a durerii, cât şi în tratarea anumitor afecţiuni cutanate (tratamentul plăgilor).

Terapia cu lumină BIOPTRON poate fi folosită ca metodă naturală pentru sprijinirirea capacităților regenerative și de reechilibrare ale organismului, stimulând astfel corpul să își folosească propriul potențial de vindecare. Odată ajunsă în țesuturi, energia luminii stimulează în mod pozitiv diversele procese biologice din organism, intesificând astfel funcțiile corpului. 

Lumina Bioptron are efecte biostimulatoare. Când este aplicată pe piele, stimulează structurile intracelulare fotosensibile şi biomoleculele, acţionând la nivel celular. Lumina generează reacţii celulare în lanţ şi răspunsuri secundare, care nu se limitează doar la suprafaţa de piele tratată, ci cuprind întregul organism.

Efectele biostimulatoare ale Luminii Bioptron sunt rezultatul unei sinergii între diferite mecanisme de acţiune:

 • Îmbunătăţeşte microcirculaţia, armonizează procesele metabolice
 • Întăreşte sistemul de apărare al organismului
 • Stimulează procesele regeneratoare şi reparatorii ale întregului organism
 • Accelerează vindecarea plăgilor
 • Calmează durerea sau îi reduce din intensitate

Lumina Bioptron este polarizată şi policromatică, ceea ce înseamnă că nu conţine numai o lungime de undă (precum lumina laser), ci un spectru mai larg, care include lumina vizibilă şi o parte a spectrului infraroşu. 

Prezenţa infraroşului apropiat în spectrul luminii are un efect de încălzire la nivelul pielii, producând vasodilataţie locală şi stimularea microcirculaţiei şi a aportului de oxigen şi nutrienţi în ţesuturi. Densitatea de energie joasă a Luminii Bioptron are efecte de biostimulare, lumina fiind blândă. Lumina Bioptron nu conţine raze UV şi este absolut sigură. Tratamentul este nedureros, are o durată redusă de timp (4-10 min/2 ori pe zi) şi este noninvaziv. Lumina polarizată are posibilitatea să pătrundă prin piele şi ţesuturi, având efecte terapeutice sigure până la o adâncime de 2,5 cm. Caracteristicile unice ale luminii Bioptron, ce îi conferă efectele de biostimulare, sunt responsabile de o paletă largă de afecţiuni în care terapia cu lumină Bioptron şi-a dovedit prin studii clinice eficienţa, precum:

 • vindecarea plăgilor (plăgi posttraumatice, arsuri, plăgi postoperatorii, ulceraţii ale gambei, decubitus)
 • tratamentul durerii în afecţiuni reumatismale, fizioterapie, medicină sportivă( dureri de  maini, gat, cervicale, lombare, sindromul tunelului carpian, artoza, artrita cronica etc)
 • afecţiuni dermatologice (acneea, eczemele, psoriazisul, infecţii cutanate, afecţiuni bucale, dermatita atopica)
 • afecţiuni pediatrice şi ale nou-născuţilor
 • imbunătățește microcirculația și stimularea celulară
 • intărește sistemul de apărare al corpului
 • stimulează procesul regenerativ și reparator
 • in boli respiratorii alergice și infecții ale tractului respirator superior
 • in Tulburarea Afectivă Sezonieră/ sindrom depresiv sezonier ( in perioada de iarna)

Aceasta tehnologie emite o lumina polarizata liniara care penetreaza tesuturile, stimuleaza sistemul imunitar, ceea ce duce la o vindecare rapida si eficienta.

Prin lumina sa policromatica (culori variate 480 – 3400nm) penetreaza in diferitele straturi de piele, activeaza celulele, stimuleaza circulatia sangvina si regenerarea tesuturilor. Nu se formeaza raze UV, asadar nu exista riscul de efecte adverse.

Terapia cu lumină Bioptron poate fi folosită atât ca tratament complementar, pentru a susţine metodele medicale convenţionale, cât şi ca monoterapie pentru anumite afecţiuni. 

Contact Us!